Worki próżniowe 250 x 350 a'100 Zobacz większe

Worki próżniowe 250 x 350 a'100

0000000450

Nowy produkt

* Worki do pakowania próżniowego

* rozmiar : 250 x 350

* 100 szt. w opakowaniu

Więcej szczegółów

Więcej informacji

Głównym zadaniem woreczków jest skuteczna ochrona produktu, zachowanie jakości i przedłużenie trwałości pakowanych produktów, tj.: mięso i jego przetwory, wyroby mleczarskie (np. sery), ryby, produkty fast food, owoce i warzywa. Gwarantujemy Państwu dobre opakowania, spowalniające tempo niekorzystnych zmian jakości wyrobu.

Pakowanie próżniowe, jako jeden ze sposobów utrwalania żywności, polega na usunięciu powietrza z opakowania. Następnie jest ono hermetycznie zamykane, najczęściej poprzez zgrzewanie. Produkty w opakowaniach próżniowych charakteryzują się dobrą jakością . Pakowanie próżniowe jest przydatne w przypadku produktów o dużej zawartości tłuszczów, gdyż tlen powoduje szybkie ich jełczenie. Ograniczając dostęp tlenu do produktu można wydłużyć okres przydatności do spożycia wielu artykułów żywnościowych. Zmniejszenie kontaktu produktu z powietrzem powoduje, że pozostaje on dłużej świeży i można go bezpiecznie spożywać. Usuwając bowiem tlen z otoczenia można zahamować rozwój bakterii tlenowych oraz drożdży i pleśni, powodujących psucie się żywności .

Produkty powiązane