0000003420
Nowy produkt
* Worki do pakowania próżniowego
* rozmiar : 200 x 400
* 100 szt. w opakowaniu
Ten produkt nie występuje już w magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Głównym zadaniem woreczków jest skuteczna ochrona produktu, zachowanie jakości i przedłużenie trwałości pakowanych produktów, tj.: mięso i jego przetwory, wyroby mleczarskie (np. sery), ryby, produkty fast food, owoce i warzywa. Gwarantujemy Państwu dobre opakowania, spowalniające tempo niekorzystnych zmian jakości wyrobu.
Pakowanie próżniowe, jako jeden ze sposobów utrwalania żywności, polega na usunięciu powietrza z opakowania. Następnie jest ono hermetycznie zamykane, najczęściej poprzez zgrzewanie. Produkty w opakowaniach próżniowych charakteryzują się dobrą jakością . Pakowanie próżniowe jest przydatne w przypadku produktów o dużej zawartości tłuszczów, gdyż tlen powoduje szybkie ich jełczenie. Ograniczając dostęp tlenu do produktu można wydłużyć okres przydatności do spożycia wielu artykułów żywnościowych. Zmniejszenie kontaktu produktu z powietrzem powoduje, że pozostaje on dłużej świeży i można go bezpiecznie spożywać. Usuwając bowiem tlen z otoczenia można zahamować rozwój bakterii tlenowych oraz drożdży i pleśni, powodujących psucie się żywności .